Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: chocolade-escalatie

8 februari 2023 Redactie Klik Geen reacties

Als een van de mensen met een verstandelijke beperking in de woning waar hij werkt even extra aandacht vraagt, maakt een andere bewoner daar handig gebruik van. Begeleider Erwin Pijffers ziet er de humor wel van in en deelt zijn anekdote in de rubriek ‘echt gebeurd’ van Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk in de gehandicaptenzorg? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de echt gebeurd uit Klik 1 van 2023:

Chocolade
Tim, een van de bewoners in de woning waar ik werk, is een echte chocoladeliefhebber. Terwijl ik een medebewoner onder de douche help en een andere collega de was weg werkt, krijgt een van de andere bewoners die samen met Tim in de woonkamer zit het op haar heupen. Ze rent luid roepend de gang op. Mijn collega loopt achter haar aan om haar wat te kalmeren.

Ik ben net klaar met het douchen en kom terug in de woonkamer. Daar zie ik dat Tim zijn kans heeft gegrepen om in de keuken een pot chocopasta en een lepel te scoren en lekker de pot leeg te eten. Overal zitten pastavlekken, op het aanrecht, de keukenkastjes, zijn kleren en om de grote glimlach op zijn gezicht. Als ik dit zie, barst ik in lachen uit, waarop Tim vrolijk meeschatert. En daarna ruimen we samen ook weer de rotzooi op.  |  Erwin Pijffers
* Tim is niet zijn echte naam

Zelf iets leuks meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!