Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: al dan niet geslaagde integratie

10 april 2018 Door de redactie Geen reacties

Mensen met een verstandelijke beperking laten integreren in het dagelijks leven valt in de praktijk niet altijd mee. Anne-Marie Klaassen schetst in het ‘echt gebeurd’-je van deze maand een bijzonder bezoekje van een vrouw met een verstandelijke beperking aan de bakker in het dorp. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 3, april 2018:


Geslaagde integratie
Jolijn is inmiddels aardig geïntegreerd volgen haar eigen definitie. Je doet haar een groot plezier met een bakkie thee drinken met een advocaat-schuimgebakje in de stad. De meiden van Bakker Bart kennen Jolijn ondertussen en weten precies wat ze graag wil. En ze weten ook dat ze niet zo geduldig is. Jolijn weet zich vast naar voren te wurmen in de rij. Ze trekt daar haar jas uit. Ze reserveert haar plek door haar jas op de bank te gooien, ongeacht of daar al iemand zit. En meer dan eens wurmt ze zich tussen jonge stelletjes voor de toonbank om maar vooraan te staan.

Ik voel me iets ongemakkelijk, maar Jolijn verkneukelt zich bij het zien van het gebakje en de thee die één van de meiden van de bakker snel voor ons klaarmaakt. En we waren nog lang niet aan de beurt!  |  Anne-Marie Klaassen


Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!