Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Echt gebeurd: aanpoten bij weer in quarantaine in gehandicaptenzorg

26 mei 2021 Door de redactie Geen reacties

De besmettingscijfers dalen en steeds meer begeleiders en cliënten zijn gevaccineerd. Hopelijk geeft dit wat lucht voor iedereen, want hoe hard het aanpoten was tijdens de zoveelste coronabesmetting in de groep beschrijft een begeleider in een anekdote voor de rubriek Echt gebeurd in Klik. Zelf iets bijzonders meegemaakt? Stuur het in, kom in Klik én maak kans op een cadeaubon.

Lees de anekdote van een lezer in Klik 4 van 2021:

Alarmbellen
Een cliënt van de woning waar ik werk, heeft lichte verhoging, hoofdpijn en ze hoest. We pakken het coronaprotocol er maar gauw weer bij. Via de stichting kunnen we een test regelen voor de cliënt. De leidinggevende heeft de kortste lijntjes en mogen we daarvoor bellen.

Een paar uur later staat een collega speciaal van het coronatestteam met haar hele hebben en houden op de stoep. We bereidden de cliënt voor dat we in blauwe pakken binnenkomen: “Niet schrikken”.

De test verloopt voorspoedig. Nu begint het lange wachten. Ondertussen gaat onze woning op slot. De mogelijk besmette cliënt moet op haar kamer blijven. En wij komen alleen ingepakt binnen. Nu we net voor het paasweekend staan, is het nog een hele regelklus. We lichten ouders in dat we helaas op slot gaan. Niemand mag erin of eruit behalve het personeel.

Na lang wachten komt de uitslag: positief. De komende 10 dagen zitten we met de hele groep in quarantaine. En dat met het paasweekend in zicht. We maken er desondanks een gezellig paasfeest van: we kijken een mooie dienst, de paasbrunch is heerlijk en eieren door het hele huis verstoppen is leuk.

“Nog even volhouden,” zeggen we tegen de cliënten en ouders. Ondertussen lopen we de benen uit ons lijf, pakken we ons elke keer weer in en hopen we dat er verder niemand ziek wordt. En als dat niet gebeurt, kijken we tevreden terug op een quarantaineweek. Dat hebben we weer gefikst met zijn allen. | Apolina Vader

Zelf iets bijzonders meegemaakt in je werk? Mail in circa 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) naar redactie@klik.org of via www.klik.org/contact/ en maak kans op een cadeaubon.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!