Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

E-magazine over congres Psychiatrie in de gehandicaptenzorg

26 juli 2021 Door de redactie Geen reacties

Het in mei gehouden online congres Psychiatrie in de gehandicaptenzorg bleek enorm in trek. Ruim 1000 mensen meldden zich aan, maar er was plek voor slechts 700 personen. Om de kennis en ervaringen van het congres toch met iedereen te delen, is er nu een e-magazine verschenen.

Tijdens het congres werd onder meer antwoord gegeven op de vraag: was het een historische vergissing om een scheiding aan te brengen tussen de geestelijke gezondheidszorg en de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking? Daar werd door verschillende deskundigen ‘ja’ op gezegd. Deze deskundigen pleitten voor een nauwere samenwerking tussen beide sectoren. Niet zo vreemd als je weet dat 40 procent van de mensen met een licht verstandelijke beperking een psychiatrische stoornis heeft, tegenover 2,5 procent van de algemene bevolking. Inmiddels bewegen de sectoren steeds meer naar elkaar toe in het belang van cliënten, maar er is nog best wat werk aan de winkel.

Het congres werd georganiseerd door de VGN, Amerpoort, Sherpa, ’s Heeren Loo, CCE, Expertisecentrum De Borg en Landelijk Kenniscentrum LVB. Op de site van de VGN staat een verslag van het congres. En daar is tevens het e-magazine te downloaden.  |

Lees meer over het congres op de website van de VGN en in de verslagen van enkele deelsessies:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!