Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

E-learning Sporten en bewegen voor mensen met een beperking

25 april 2019 Door de redactie Geen reacties

Het programma Grenzeloos Actief, waarmee sporten en bewegen voor mensen met een beperking binnen handbereik komt, is uitgebreid met een e-learning. Deze is bedoeld voor professionals in de wijk, die in relatie staan tot mensen met een beperking.

Je moet hierbij denken aan medewerkers van sociale teams, buurtsportcoaches, beweegcoaches, welzijnswerkers, cliënt- en praktijkondersteuners. Met de e-learning ‘Sporten en bewegen voor mensen met een beperking’ leren zij de doelgroep begeleiden naar een passend sportaanbod in de buurt.

Voor mensen met een beperking is sporten vaak niet vanzelfsprekend. Soms is het lastig vervoer te regelen of een sportcomplex is niet toegankelijk voor rolstoelers. En weten trainers en vrijwilligers wel hoe ze mensen met een beperking moeten begeleiden? Daarom is Grenzeloos Actief opgestart door verschillende partijen (ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten, Sportkracht12, Kenniscentrum Sport, NOC*NSF en MEE NL). Het programma maakt gebruik van regionale en lokale netwerken om te zorgen dat sport beter bereikbaar wordt. De bijbehorende e-learning is dankzij subsidie van het ministerie van VWS tot 1 augustus tegen een gereduceerd tarief van 27,50 euro te volgen. De e-learning bestaat uit 7 modules en een eindopdracht. De totale tijdsinvestering van de opleiding is 12 uur.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!