Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Duidelijke krant over ondersteuningsplan

1 mei 2013 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Talant heeft een Weetkrant en een Gesprekskaart geïntroduceerd om cliënten door hun Ondersteuningsplan te loodsen. Veel cliënten weten niet goed waarom het plan er is, laat staan dat ze begrijpen wat erin staat. De Weetkrant geeft uitleg over het ondersteuningsplan.

De gesprekskaart is een hulpmiddel bij het invullen van het ondersteuningsplan. Op de gesprekskaart staat een huis, dat is opgebouwd is met de verschillende domeinen van het kwaliteitskader van de gehandicaptenzorg. Het huis is er in twee varianten; met afbeeldingen en zonder afbeeldingen. In deze laatste kunnen cliënten zelf schrijven, tekenen of plakken wat voor hen belangrijk is.

Digitaal
Talant werkt sinds kort met een digitaal ondersteuningsplan (Web-Op). Samen met een cliëntenwerkgroep wordt gekeken wat er verbeterd kan worden aan de Web-Op. Het is een voorbereiding op het cliënten- en verwantenportaal, dat eind 2013 beschikbaar komt. Eén van de wensen van cliënten is bijvoorbeeld dat er ook afbeeldingen toegevoegd kunnen worden.

De weetkrant is te vinden op de cliëntensite van Talant.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!