Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

'Downistie' morgen in 'De Wereld Draait Door'

10 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

Vrijdagavond start de wekelijkse soap met uitsluitend acteurs met het syndroom van Down, Downistie, in het televisieprogramma de 'De Wereld Draait Door'. Over de soap werd in de Volkskrant begin januari discussie gevoerd of het geen 'smakeloze freakshow' zou zijn. Gedurende twaalf weken kunnen kijkers hoofdpersonen Thomas, Nina, Rosanne, Hubert en Vicky in 'Downistie' volgen.

Overspel, ongewenste zwangerschappen, ontluikende liefdes, jaloezie, intens geluk en tragische ziektes: alle hoogte- en dieptepunten uit het leven komen in afleveringen van drie minuten voorbij.

"Kennelijk wil de Vara gehandicapten tentoonstellen. Juist door hun gebrek aan inzicht in de ethische implicaties zijn Down-jongeren de minst geschikte groep om hiervoor te gebruiken", zei psychologe en ethica Anne Roelofsen in de Volkskrant.

Volgens de Vara wordt "de soap met de grootste zorg en aandacht gemaakt. Het resultaat is bijzonder en we zijn er dan ook trots op dat we samen met de enthousiaste acteurs en makers in het diepe zijn gesprongen.", aldus eindredacteur van 'De Wereld Draait Door' Dieuwke Wynia.

'Downistie' wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie Nsgk voor het gehandicapte kind. De soap is voor het eerst te zien op vrijdag 11 maart om 19.30 uur op Nederland 3 te zien.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!