Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Door prettige sfeer verloopt de maaltijd het beste

3 juni 2013 Door de redactie Geen reacties

Als cliënten plezier hebben in het eten, verloopt de maaltijd vanzelf goed. Dat antwoordt het merendeel (40%) van de bezoekers in de peiling op de website Klik voor de verstandelijk gehandicaptenzorg. Op de studiedag Overgewicht en ondervoeding op 20 juni in Mariënhof (foto) in Amersfoort hoor je in diverse lezingen hoe je mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt bij prettig en gezond eten..

227 mensen stemden op de peiling op de Klik-site over hoe je ervoor zorgt dat cliënten goed eten. Naast plezier in het eten, is het volgens dertig procent van de stemmen belangrijk mensen bewust te maken van de gevolgen van ongezond eten, zodat ze zelf kiezen voor gezond eten.

Ook gebruiken veel van de stemmers (25,6%) het advies van diëtisten om mensen gezond te laten eten. Een klein deel (4,4%) gaf aan zich helemaal niet bezig te houden met wat cliënten eten.

Hoe ondersteun je mensen met een verstandelijke beperking bij een gezond leven? Dat is het onderwerp van een studiedag van Food Hospitality, Klik en Voeding Nu. Bekijk hier het volledige programma en informatie over inschrijven voor een hele of halve dag.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!