Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Dood door schuld?

27 oktober 2008 Door de redactie Geen reacties
Epilepsie-instelling Cruquiushoeve is door de moeder van een overleden cliënt beticht van dood door schuld. Pascal de Roo, 18 jaar, overleed in december 2007. De arts gaf een verklaring af van natuurlijke dood, tengevolge van een epileptische aanval. Moeder Ineke de Roo kreeg daar haar twijfels over. De Cruquiushoeve, onderdeel van epilepsiecentrum Sein, weigerde lange tijd om haar inzage in het dossier van Pascal te geven. Pas toen zij een advocaat had ingeschakeld en een kort geding aanhangig had gemaakt, kreeg zij het dikke dossier.
In een uitzending van Netwerk-tv werden delen daarvan getoond. Medewerkers hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd over wat er die ochtend is gebeurd, voor Pascal dood werd aangetroffen in zijn bed. De instelling heeft zelf onderzoek gedaan, en concludeert dat er sprake is van ‘ernstige nalatigheid. Het is niet uit te sluiten dat levensreddend handelen mogelijk was geweest.’
Op grond van het dossier heeft de moeder nu aangifte gedaan van dood door schuld. Justitie zal dus nader onderzoek doen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!