Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaireserie over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: De Wasstraat

6 januari 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij HUMAN op NPO 2 is deze week de documentaireserie De Wasstraat te zien. Je krijgt een hartverwarmend inkijkje in het leven van vijf mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt die werkzaam zijn bij een wasstraat in Deventer.

Op deze werkplek, geleid door ondernemer Martin Kniest die zelf ook het nodige achter de rug heeft, voelen zij zich gehoord en gezien, maar ze moeten er ook presteren. De serie brengt de strijd in beeld die ze moeten voeren om erbij te horen, wat er gebeurt als ze niet begrepen worden. Het toont ook hun veerkracht.

De persoonlijke portretten van Abdul (20), Tim (29), Vincent (36), Maurice (21) en Patrick (48) zijn deels in de privésfeer opgenomen. Het reilen en zeilen in de wasstraat speelt uiteraard de centrale rol en toont conflicten, verbroedering en humor.

RTV Oost sprak met Martin Kniest van de carwash, waar 90 procent van de 60 medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Vijf van hen zijn voor de serie negen maanden lang gevolgd.

De Wasstraat is deze week te zien, dagelijks bij HUMAN om 19.20 uur op NPO 2. Afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start.  |

Foto: Ilse de Vries/HUMAN

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!