Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire ‘Wat kan je wel!? op tv

15 februari 2021 Door de redactie Geen reacties

De documentaire ‘Wat kan je wel!?’ die eerder door Omroep Brabant werd gemaakt en uitgezonden, is vanaf woensdag 17 februari om 18.20 uur ook op NPO2 te zien. Zeven cliënten van zorgorganisatie SDW worden hierin gevolgd tijdens een belangrijk moment in hun leven.

De zeven cliënten die gevolgd zijn, hebben ieder hun eigen verhaal, beperking en ontwikkeling. Gert Willem (49, op de foto) gaat voor het eerst op zichzelf wonen. Moeder Mila (29) droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) wil graag een betaalde baan bij een metaalbedrijf. En George (80) wil nog één keer naar zijn familie in Curaçao toe.

Co (24) wil een opleiding bij Fontys volgen, Nelly (30) wil postbode worden en Monique (52) repeteert voor haar eerste concert als zangeres. 

Met de documentaire wil SDW laten zien dat ze zich niet richten op de beperkingen van cliënten, maar juist op wat ze wel kunnen. “We hebben veel reacties gehad op de serie. Dat mensen ontroerd waren. Soms moesten lachen, maar soms ook een traan hebben gelaten. Nu de serie ook op de landelijke televisie wordt uitgezonden, hopen we bij te dragen aan een positieve beeldvorming over mensen met een beperking,” zegt bestuurder Ingrid van Huijkelom.

Uitzendingen 
De reeks bestaat uit acht afleveringen die eerder zijn uitgezonden door Omroep Brabant. Vanaf 17 februari zijn deze dus ook te zien via de landelijke omroep ‘Omroep Max’ op NPO 2 (iedere woensdag om 18.20 uur). Op www.sdw.nl/watkanjewel is meer informatie over de documentaire te vinden en zijn de afleveringen ook terug te kijken.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!