Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire voor en door ouders van kind met Downsyndroom

8 juni 2016 Tjitske Gijzen Geen reacties

Ervaringen van ouders met een kind met Downsyndroom kunnen troost, herkenning en steun geven aan andere ouders. Daarom is er een geldinzamelingsactie gestart voor een film waarin ouders met een kindje met het Downsyndroom vertellen over de zwangerschap en de eerste periode na de bevalling.

Wat gaat er door je heen als je erachter komt dat je kind Downsyndroom heeft? Wat staat jou en het gezin de eerste periode te wachten? De documentaire ‘Als ik het vooraf had geweten’ deelt ervaringen van ouders voor mensen die zwanger zijn of net een kindje met Downsyndroom hebben gekregen. De Stichting Downsyndroom (Sds) wil samen met de moeder van Vigo deze documentaire maken voor nieuwe en aanstaande ouders en is hiervoor een crowdfundingsactie gestart.

Angela Lukus is moeder van drie kinderen. Haar jongste van 1,5 jaar, Vigo, heeft Downsyndroom. Het was voor haar en haar man een grote verassing na de bevalling dat hun zoon Downsyndroom heeft. In de eerste maanden werd ze overrompeld door emoties en zorgen. Ze had daarom behoefte aan de ervaringen van andere ouders zonder haar eigen verhaal te hoeven delen. Hierdoor kwam ze op het idee om een documentaire te maken voor nieuwe en aanstaande ouders van kindjes met Downsyndroom. Angela, sociaal pedagoog Marlies Wisse, filmmakers 5Gradenoost en de Sds zetten zich in om deze film te gaan maken.


Lees meer over de geldinzameling voor het filmproject Als ik het vooraf had geweten. Meer informatie via alsikditvoorafhadgeweten@gmail.com.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!