Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire via livestream over leven met een lvb

28 september 2020 Door de redactie Geen reacties

Iedereen wil zijn dromen laten uitkomen en van betekenis zijn voor de maatschappij. Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is dat vaak niet eenvoudig. De documentaire Met Lef en Liefde, gemaakt in opdracht van zorgorganisatie De Opbouw waar Zideris en Prinsenstichting onder vallen, laat zien hoe vier mensen met een LVB hiermee omgaan. Via een livestream kun je de film bekijken.

De documentaire, gemaakt door Turning Point en Studio Noodzaak, toont de uitdagingen in het dagelijks leven van Jens en Nathalie (bewoners Prinsenstichting) en Dennis en Maria (bewoners Zideris). De Opbouw komt op voor de belangen van mensen met een licht verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Met deze film wil de organisatie meer aandacht vragen voor deze kwetsbare doelgroep.

Livestream
De film wordt door Studio Noodzaak via vier livestream-events vertoond; aansluitend is er de talkshow ‘LVB doet mee’ met sprekers en ervaringsdeskundigen, waarbij elk event inzoomt op een specifiek thema. De première is dinsdag 29 september, daarna zijn er nog events op 5, 13 en 30 oktober.

Het programma is als volgt:

29 september 14.30 – 17.00 uur
Livestream talkshow ‘LVB doet mee’ en première van ‘Met Lef en Liefde’ vanuit De Duif in Amsterdam met diverse toonaangevende sprekers en ervaringsdeskundigen.
Thema: Wat kunnen we in de samenleving aanpassen om het voor mensen met een lvb makkelijker te maken?

5 oktober 13.30 – 16.00 uur
Livestream talkshow ‘LVB doet mee’ vanuit de Metaal Kathedraal in Utrecht met diverse toonaangevende sprekers en ervaringsdeskundigen.
Thema: Welke zorg en begeleiding hebben mensen met een lvb nodig?

13 oktober 14.30 – 17.00 uur
Livestream talkshow ‘LVB doet mee’ vanuit Lantaren Venster in Rotterdam met diverse toonaangevende sprekers en ervaringsdeskundigen.
Thema: Hoe kunnen mensen met een lvb participeren en hoe kunnen wij hen hierbij helpen?

30 oktober 13.30 – 16.00 uur
Livestream talkshow ‘LVB doet mee’ vanuit de Metaal Kathedraal in Utrecht met diverse toonaangevende sprekers en ervaringsdeskundigen.
Thema: Mensen met een lvb zijn oververtegenwoordigd in de strafrechtketen. Hoe voorkomen we dat?

Meer informatie vind je op de website van De Opbouw. Aanmelden voor een van de livestreams doe je hier.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!