Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire over Theater Totaal wint prijs op Amerikaans filmfestival

23 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

Vorig jaar oktober beleefden twaalf acteurs met een verstandelijke beperking van Theater Totaal en twaalf jongeren van Theater young ones samen de première van de voorstelling 'Flood, a perfect day'. De voorstelling werd gemaakt in een repetitiemarathon van acht aaneensluitende dagen en nachten. Filmmaker Fokke Baarssen maakte van deze repetitiemarathon de documentaire 'De Jeweetwels'.

Deze documentaire werd zaterdag 21 maart vertoond op het Amerikaanse Garden state filmfestival in Atlantic city in New Jersey en won daar de prijs voor de beste buitenlandse korte documentaire.

De documentaire 'De Jeweetwels' laat zien hoe in een week tijd een prachtige toneelvoorstelling tot stand komt; vanaf de eerste repetitie tot aan de première. De kijker ziet hoe fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Want hoe verhouden de verstandelijk beperkte acteurs van Theater Totaal zich ten opzichte van de 'normale' acteertalenten van The young ones? En hoe is het eigenlijk om een Jeweetwel te zijn? Het resultaat is een document van twee verschillende groepen acteurs die tijdens het maakproces steeds dichter naar elkaar toe groeien.

Bekijk de trailer van documentaire 'De Jeweetwels'.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!