Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire over samenwerking tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking

30 mei 2018 Door de redactie Geen reacties

In Gouda werd op 11 november 2017 de eerste editie gehouden van Festival Door Elkaar: een cultureel evenement georganiseerd door mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het was een spetterend feest met ruim 325 bezoekers. Maar die voorbereiding, hoe ging dat eigenlijk? Daarover is een documentaire gemaakt.

Het festival vond plaats in Cultuurhuis de Garenspinnerij, waar gezorgd was voor een heel divers programma tussen 14.30 en 22.00 uur met veel livemuziek, theater en creatieve workshops.

Het initiatief voor het event kwam van
Reliëf, een christelijke vereniging van zorgaanbieders die manieren zoekt om mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact te brengen.

Eerst is aan mensen met een verstandelijke beperking gevraagd waar zij bij zo’n festival aan denken, wat moet je er allemaal kunnen doen? Daarna is contact gezocht met andere partijen om tot samenwerking te komen.

Hoe een en ander is verlopen, laat de documentaire Het avontuur van inclusie zien. Is de missie ‘Door Elkaar’ geslaagd? En liep die samenwerking overal even soepel of waren er ook best lastige puntjes? De film brengt de voorbereidingen van het festival en de dag zelf in beeld.

Op 2 juni was de filmpremiëre in het Filmhuis Gouda, meer informatie via de website
http://www.festivaldoorelkaar.nl/

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!