Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire over jongeren met een verstandelijke beperking

8 januari 2020 Door de redactie Geen reacties

Twee jonge documentairemakers, Baue van Leyden en Devin Stuiver, verbleven in de zomer van 2018 een week bij Stichting BONT in Rotterdam, dag en nacht. Bij de stichting werken en logeren jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking, die er ook diverse activiteiten kunnen beleven. Dat is te zien in de documentaire Een zeiltje in het oog die 12 januari in première gaat in Rotterdam.

De documentaire laat zien wat de jongeren bij Stichting BONT doen, wat ze van hun leven verwachten, hoe ze naar ‘normale’ mensen kijken en met welke uitdagingen ze dag in dag uit te maken hebben. Baue en Devin geven zichzelf ook bloot: hoe kijken zíj eigenlijk naar jongeren met een verstandelijke beperking? Welke vooroordelen hebben zij over deze groep?

Trailer
Op de website van Spekkoper Films, het bedrijf van Baue en Devin, is een trailer van Een zeiltje in het oog te bekijken. De documentaire gaat op 12 januari in première bij LantarenVenster aan de Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam.
Er zijn die dag drie voorstellingen: om 16, 18 en 20 uur. Kaarten kosten 8,50 euro, inclusief 1 consumptie. Je bent een half uur voor aanvang welkom voor een borrel. Kaarten kun je hier bestellen.

Een zeiltje in het oog is gemaakt in samenwerking met de gemeente Rotterdam en in opdracht van Stichting BONT.  |

Lees meer op www.stichtingbont.nl/documentaire.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!