Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Documentaire over begeleiden van lvb-jongeren in de maak

13 februari 2014 Door de redactie Geen reacties

De twee begeleiders die een oproep deden voor donaties voor hun documentaire over een behandelgroep voor jongeren met een licht verstandelijke beperking, zijn inmiddels vergevorderd met de film. Ze haalden 7148 euro op waardoor de film gerealiseerd kan worden.

Dankzij crowdfunding en donaties van Flinq-Jeugd, de Vgn, Prinsenstichting en omroep Human kunnen de begeleiders, Diederick Helder en Rick Kluskens , de film afmaken.

Lespakket
De film is hun afstudeerproject voor de opleiding documentaire regie die de begeleiders volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Omroep Human zal de uiteindelijk 50 minuten durende documentaire daarna uitzenden op de televisie. Ook werken de studenten/begeleiders aan het ontwikkelen van een lespakket op basis van de film.

Diederick Helder en Rick Kluskens volgen met hun camera een jaar lang 24-jarige begeleider Lisanne en de jongeren die zij begeleidt. Ze brengen in beeld hoe Lisanne vecht om deze jongeren klaar te stomen voor een plek in de maatschappij. Inmiddels zijn ze gestart met de voormontage, de montage start in april.

Lees ook: Geld gezocht voor documentaire over lvg-jongeren

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!