Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Docenten leerroute 1 speciaal onderwijs gezocht voor delen van lesmateriaal

25 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

Voor ernstig meervoudige beperkte leerlingen (leerroute 1) is nog weinig lesmateriaal te vinden. Tijd om daar verandering in te brengen, stellen het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs, Kennisnet en Hub Noord-Brabant. Zij roepen leerkrachten, onderwijsassistenten, therapeuten en andere betrokkenen op hun kennis en ervaring te delen en geschikte materialen online te zetten.

De initiatiefnemers werken aan Emb-Wikiwijs, een centrale online vindplaats voor specifiek emb-lesmateriaal. Deze sluit aan bij de bestaande leerlijnen (zoals Plancius) en enkele leerkrachten hebben hier al wat materialen gedeeld.

Om nog veel meer lesmateriaal te verzamelen, zijn er drie gratis werksessies georganiseerd waar enthousiaste leerkrachten en anderen die met deze emb-doelgroep in het (voortgezet) speciaal onderwijs werken zich voor kunnen aanmelden. Tijdens deze sessies leer je materialen, lessen en ideeën in de online ‘Emb-Wikiwijs’ te plaatsen. Daarnaast staat het uitwisselen van kennis en ervaring centraal. Enige affiniteit met Ict is gewenst.

De eerste werksessie over
digitale leermiddelen is op dinsdag 22 november bij Hub Noord-Brabant. De andere twee sessies zijn op maandag 6 februari en woensdag 10 mei, inschrijven is daarvoor nog niet mogelijk.

Meer informatie op
emb.wikiwijs.nl en via Angelique Geerts, leerkracht leerroute 1: a.geerts@hubnoordbrabant.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!