Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Directeur Cg-raad maakt plaats voor nieuw elan

25 juli 2011 Door de redactie Geen reacties

Vanwege de heftige bezuinigingen op landelijke belangenorganisaties heeft directeur  Ad Poppelaars van de Cg-raad zijn ontslag ingediend. Belangenorganisaties moeten zich reorganiseren en op een andere manier opereren. Daarvoor is nieuw eland nodig, schrijft Poppelaars in een brief aan lidorganisaties.

Hij wordt tussentijds opgevolgd door Angelique van Dam, nu interim-programmadirecteur bij de Cg-raad. Ad Poppelaars schrijft in zijn brief aan de lidorganisaties van de Cg-raad (Chronisch zieken en gehandicaptenraad): “Grote veranderingen zijn nodig nu wij zo te grazen zijn genomen door de ambtelijke top van VWS en dit kabinet. Hierdoor breekt er een andere periode aan, waarin we ons moeten reorganiseren en van de nood een deugd maken. We gaan op zoek naar andere wijzen van opereren, informeren, organiseren, aansturen, samenwerken, financieren. Effectief voor onze doelstellingen maar meer kostenefficiënt. Dit wordt een periode die om een nieuw elan vraagt. Dus moet er ook plaats komen voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën in de beweging en in de werkorganisaties.”

Plaats  maken
Poppelaars hoopt dat zijn collega-directeuren bij andere belangenorganisaties, zoals die voor verstandelijk gehandicapten, ook bereidheid zijn om “hun persoonlijke belangen ondergeschikt te maken aan de belangen van de kwetsbare achterbannen en de werkgelegenheid voor onze medewerkers en dat ook zij plaats zullen maken voor één gezamenlijke nieuwe directeur die leiding gaat geven aan de gebundelde werkorganisaties. Via nieuw elan en met behoud van de kracht van onze beweging komt daarmee dan de weg open te staan voor een krachtige nieuwe toekomst.”

Lees de brief van Poppelaars op de site van de Cg-raad.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!