Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ding mee naar de Han Nakkenprijs

27 februari 2012 Door de redactie Geen reacties

In december 2012 worden voor de tweede keer de Han Nakkenprijzen toegekend. Eén voor de beste wetenschappelijke prestatie, en één voor de meest opmerkelijke praktijkprestatie in de zorg voor mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. De inschrijving voor de prijsvraag is geopend.

Han Nakken (1940-2010) was een pionier op het gebied van onderzoek naar betere zorg voor personen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Aanvankelijk werkte hij met deze doelgroep in de praktijk, later werd hij hoogleraar in het vak, tot aan zijn emeritaat in 2005. Nakken publiceerde veel over de werkzaamheid van opvoedings- en ondersteuningsprogramma’s en voor de rol van de professionele opvoeders daarbij.Ter ere van Han Nakken heeft het Research centre on profound and multiple disabilities, (hoort bij de afdeling orthopedagogiek van de rijkuniversiteit Groningen) de twee prijzen ingesteld. De indieners moeten in Nederland werken. De prijzen van ieder € 2.500,- worden om de twee jaar uitgereikt.

De sluitingsdatum voor deelnemers is 1 juli 2012, de formulieren voor deelname en meer informatie staan op www.rug.nl/hnprijs.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!