Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Digitale scholing in slaapproblematiek voor mensen met verstandelijke beperking

28 maart 2018 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Sherpa heeft een digitale scholing over slaapproblematiek bij mensen met een verstandelijke beperking gelanceerd. De e-learning module is ontwikkeld in samenwerking met organisaties Cordaan, Amerpoort, Nyx zorg voor slaap, ’s Heeren Loo en de Kenniskring slaap. De opleiding is bestemd voor begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals.

De afgelopen jaren zijn het vergroten van kennis en de kwaliteit van slaap van mensen met een verstandelijke beperking aandachtspunten binnen de zorg. Naar schatting heeft 33% van de Nederlandse bevolking last van min of meer ernstige slaapproblemen. Bij mensen met een verstandelijke beperking komen deze problemen zelfs vaker voor.

Het resultaat van een slechte of verstoorde slaap kan op den duur grote lichamelijke en/of psychische gezondheidsproblemen veroorzaken. In het ergste geval kunnen specifieke slaapproblemen levensbedreigend zijn.

Kennis van de kwaliteit van slaap is dus nodig om te voorkomen dat slaapproblemen een negatieve invloed hebben op de gezondheid van cliënten. Daarom heeft Sherpa het initiatief genomen om scholing te realiseren op het gebied van slaapproblematiek.

De opleiding is opgezet als e-learning, waarbij begeleiders, verwanten en overige zorgprofessionals in online oefeningen leren anders te kijken naar het slaapgedrag van cliënten. Met de opgedane kennis moeten zij in staat zijn om de slaap van cliënten waar nodig te verbeteren.  |

Meer informatie of bestellen van de e-learning module Slaapproblematiek kan bij Sherpa:
e.belderink@sherpa.org.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!