Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Digitale scholing helpt bij begeleiden lvb’ers naar volwassenheid

5 december 2018 Door de redactie Geen reacties

Werk je met jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) en psychische problemen? En wil je leren hoe je hen kunt coachen bij de overgang naar het volwassen worden? Daarvoor kun je nu gratis de e-learning Transitiecoach LVB volgen.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft samen met verschillende partners de e-learning transitiecoach LVB ontwikkeld.De e-learning is bedoeld voor coaches die jongeren met een LVB en psychische klachten helpen met alles wat komt kijken bij de overgang naar 18 jaar (zorg, werk, woning, etc.).

Met de ontwikkeling van de digitale scholing wil het kenniscentrum bijdragen aan een betere toekomst voor deze jongeren. De e-learning ‘Transitiecoach LVB’ is gratis te volgen voor professionals die zich goed willen voorbereiden op het coachen van jongeren rondom het volwassen worden.


Pilotonderzoek
De e-learning is nog in de proeffase: het Kenniscentrum volgt nog tot en met juni 2019 coaches die de e-learning doorlopen. In september is een nieuwe groep van 20 coaches gestart die deelneemt aan het pilotonderzoek. Deze 20 coaches volgen een aantal intervisiebijeenkomsten en vullen meerdere vragenlijsten in over hun ervaringen in de praktijk.

Aan de hand van de ervaringen van de coaches evalueert het Kenniscentrum de rol van de Transitiecoach LVB in verschillende type organisaties: op welke plekken voegt de e-learning het meest toe, voor zowel de jongeren met een LVB als de professionals?


Opgeven
Naast de pilotgroep is er een groeiende groep professionals die de e-learning volgt en de kennis en tools toepast in hun dagelijks werk. Via het Kenniscentrum kun je je opgeven als je de e-learning transitiecoach LVB ook wilt volgen. |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!