Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Digitaal boekje over mensen met een verstandelijke beperking wint prijs

29 november 2015 Door de redactie Geen reacties

Het ‘Ik Boekje’ van Pameijer is gekozen als beste kwaliteitsverbetering in de gehandicaptenzorg. Dat maakte juryvoorzitter Jenneke van Veen op woensdag 25 november bekend tijdens de uitreiking van de naar haar vernoemde Verbeterprijs.

Het Ik Boekje is een app voor de iPad, waarin informatie wordt verzameld over de manier waarop een kind of jongere met een ernstig meervoudige beperking zich emotioneel uit. Doel van de app is dat zorgverleners en familie het kind of de jongere beter begrijpen. En dat het kind of de jongere zich beter begrepen voelt en wordt erkend in zijn emoties en wensen. De app is bij de appstore te downloaden en kan ook worden gebruikt voor volwassenen die zich moeilijk kunnen uiten. Zie ook www.ikboekje.nl en een eerder Klik-artikel over de applicatie.

“De ogenschijnlijk simpele digitale upgrade van het aloude heen-en-weer-schriftje trof de jury enorm’, vertelde juryvoorzitter Jenneke van Veen. “Doordat ouders er zelf ook mee werken, ontstaat een veel betere verbinding tussen ouders en begeleiding. Hun onderlinge verhouding wordt er veel gelijkwaardiger door.’

De Jenneke van Veen-Verbeterprijs is een initiatief van Vgn, Ieder(in), Actiz en Loc Zeggenschap in zorg. Zij hebben de prijs opgedragen aan Jenneke van Veen tijdens haar afscheid als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De prijs wordt afwisselend in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en de gehandicaptenzorg uitgereikt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!