Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Derde plaats voor ‘De ideale begeleider’ bij CZ Zorgprijs

4 december 2019 Door de redactie Geen reacties

Eind november werden de winnaars van de CZ Zorgprijs bekendgemaakt. De door zorgorganisatie SDW ontwikkelde toolkit voor de ideale begeleider won de derde prijs en daarmee een bedrag van 5000 euro.

Voor de verkiezing werden 45 projecten ingezonden. Uit deze lijst rolden 10 genomineerden, waaronder de SDW-toolkit. Hiermee worden mensen met een verstandelijke beperking betrokken bij de selectie van hun begeleider. Het hulpmiddel geeft teams handvatten om cliënten een rol te geven bij het werven van begeleiders.

Uitbreiden
Volgens Ramon van Amerongen en Zeynep Gündüz, beiden medewerkers cliëntparticipatie, was het een mooi project om uit te mogen voeren. “We zien dat teams de toolkit ook echt inzetten en cliënten bij het sollicatieproces betrekken op een manier die bij hen past”, vertelden ze toen het nieuws bekend werd dat het project genomineerd was.

Ook spraken ze de hoop uit als een van de winnaars naar huis te gaan. En dat is gelukt. Met de geldprijs van 5000 euro willen ze de toolkit verder uitbreiden. Want je kunt cliënten immers ook betrekken bij het behóuden van medewerkers.

Meer over de toolkit is te vinden op de site van SDW.

De andere winnaars
De CZ Zorgprijs 2019 (25.000 euro) werd gewonnen door Cordaan met hun project ‘Kleurrijke communicatie CVA-patiënten’. De tweede prijs (10.000 euro) ging naar Radboudumc met ‘Blue zone’, een kunstaanbod voor patiënten in het ziekenhuis.

Aan de prijs is elk jaar een thema verbonden. Dat was dit keer 'Klantwens centraal'. Het CZ Fonds ging daarom op zoek naar creatieve ideeën en oplossingen die bijdragen aan een beter welbevinden van mensen die langdurig afhankelijk zijn van zorg.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!