Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Demonstratie zwemmen

26 maart 2008 Door de redactie Geen reacties
Gehandicapte zwemmers van Special olympics Nederland gaven een demonstratie tijdens het Europese kampioenschap zwemmen in zwembad de Tongelreep in Eindhoven.

Voorafgaand aan de Europese zwemfinales streden acht heren en zes dames met een verstandelijke handicap in een finale om de beste tijd in het 50-meter wedstrijdbad. Bij Special olympics worden wedstrijden gehouden tussen sporters met hetzelfde sportniveau. Dit maakt de wedstrijden spannend en zinvol voor alle sporters. De demonstratie was voor de sporters een unieke ervaring. Ze hebben zich van hun beste kant laten zien. Het publiek reageerde enthousiast op hun prestaties.

Na afloop van de race mochten de Special olympics sporters plaatsnemen op de tribune voor belangrijke mensen, waar ze van dichtbij konden zien hoe het wereldrecord op de 100 meter vrije slag werd verbeterd door de Fransman Alain Bernard.

Special olympics Nederland heeft als doel het ontwikkelen, stimuleren en organiseren van activiteiten en evenementen op het gebied van sport en bewegen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap, zodat ze fysiek en mentaal ‘fitter’ worden, en met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!