Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar kinderen met vertraagde ontwikkeling

29 november 2015 Door de redactie Geen reacties

Er is weinig kennis over kinderen met een grote achterstand in de verstandelijke en motorische ontwikkeling. De Katholieke Universiteit Leuven en de Rijksuniversiteit Groningen willen die vertraagde ontwikkeling in kaart brengen en zijn daarvoor op zoek naar zowel ouders als begeleiders van een kind van 0 tot en met 4 jaar met een ontwikkelingsachterstand.

Dit onderzoeksproject “Opvolgen Jonge Kinderen met een Ontwikkelingsvertraging” brengt de ontwikkeling van kinderen halfjaarlijks in kaart, over een periode van 2 jaar. De onderzoekers kijken daarbij naar de sociale, communicatieve, emotionele, verstandelijke en motorische vaardigheden van de kinderen. Ze hopen hiermee zowel zorgprofessionals als therapeuten en artsen in de toekomst beter antwoord te kunnen geven op de vragen van ouders, begeleiders en andere betrokkenen over de ontwikkeling van kinderen met een grote ontwikkelingsvertraging.

Aan het onderzoek kunnen kinderen van 6 maanden tot en mét 4 jaar oud (op het moment van de aanmelding) en met een grote vertraging in de verstandelijke en motorische ontwikkeling deelnemen.
Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.ojko.be of neem contact op via het e-mailadres: ojko@rug.nl of telefoonnummer 050-3636175 (Gertruud Schalen).

Op de foto spelmateriaal dat wordt gebruikt tijdens het onderzoek

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!