Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Deelname marathons in gehandicaptenzorg

20 juni 2023 Redactie Klik Geen reacties

Op diverse plekken in de gehandicaptenzorg zijn er samenwerkingen die deelname aan de marathon mogelijk maken. Zo doet zorgorganisatie Lunet dit jaar opnieuw met een team van cliënten, medewerkers en vrijwilligers mee aan de Your Marathon Challenge van Eindhoven op zaterdag 7 oktober. De deelnemers wacht een sportieve en gezonde zomer, want er moet natuurlijk wel getraind worden.

Op de dag van de marathon lopen alle Lunet-deelnemers in een speciaal Lunet-shirt de laatste 1.195 meter in één groep naar de finish. Voorafgaand aan de grote dag moeten de deelnemers al 41 kilometer bij elkaar hebben getraind: rollend, wandelend of rennend. Samen maakt dit dan de officiële afstand van een marathon, 42 kilometer en 195 meter.

Na het finishen ontvangen de deelnemers een medaille en certificaat. Lunet betaalt de inschrijfkosten.

Andere samenwerkingen
Ook in andere steden hebben gehandicaptenzorgorganisaties meegedaan aan een marathon via speciale samenwerkingen met de organisatie. Zo was er een Philadelphia Run bij de Marathon Amersfoort.

Een ander voorbeeld is dat van de Midwintermarathon in Apeldoorn, waar enkele mensen met een verstandelijke beperking in een rolstoel mee konden doen. De speciaal geprepareerde rolstoelen werden begeleid door onder meer een team van PinkRoccade Cloud Solutions. 

En bij de Zwolse Halve Marathon was Frion in 2022 een van de goede doelen waar deelnemers aan konden doneren. De goede doelen ontvingen zelf ook 50 startbewijzen, waardoor ook een groot team van Frion, bestaande uit medewerkers en cliënten, mee hebben gedaan.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!