Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Debat en boek over je werk als sociale professional

19 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

De cliënt; daar gaat het om in je werk als sociale professional. Jouw kracht en expertise zit in de relatie met de cliënt. In het boek Werken met hoofd, hart en handen en een debat op 15 december krijgt de sociale professional een stem.

Het belang van de relatie tussen cliënt en begeleider en de sociale vaardigheden van de professional komen er in het debat over hun vakgebied vaak bekaaid vanaf. Dat debat wordt gedomineerd door beleidsmakers, onderzoekers en opiniemakers.

In het boek Werken met hoofd, hart en handen: Kracht van de sociale professional, krijgt de stem van de sociale professional ruim baan en wordt er een brug geslagen tussen hun verhalen en wetenschappelijk onderzoek en literatuur.

Wat motiveert je als zorgverlener? Hoe houd je je staande en weet je dat wat je doet, werkt? Door professionals aan het woord te laten wordt zichtbaar waar hun kracht ligt en waarom het belangrijk is dat er naar hen geluisterd wordt.

Dat gebeurt uitgebreid in het boek, maar ook op het middagsymposium De kracht van sociaal werk op 15 december in Amsterdam. Insteek is dat de verhalen van sociale professionals uit verschillende vakgebieden bijdragen aan bestuur en beleid.


Werken met hoofd, hart en handen Door Marco Brok en Eveline Volbracht. Uitgave Swp, prijs € 23,50. Meer informatie over het symposium op www.151216.logacom.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!