Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De zoektocht naar personeel: van bitterballenbanenborrel tot speeddates

28 juni 2023 Door de redactie Geen reacties

De krapte op de arbeidsmarkt noopt ook gehandicaptenzorgorganisaties tot het bedenken van laagdrempelige en creatieve manieren om in contact te komen met mogelijk nieuwe medewerkers. Dat varieert van bitterballenbanenborrels tot een Meet, Greet & Eat. Een aantal voorbeelden en een oproep: welke ideeën hebben jullie om aan nieuwe collega’s te komen?

De zorgaanbieders mikken zowel op medewerkers die een opleiding in Zorg en Welzijn hebben afgerond, als op gemotiveerde carrièreswitchers. De Noord-Hollandse Hartekamp Groep kondigt alvast speeddates aan voor 10 en 29 september in respectievelijk Heemstede en Heemskerk. Iedereen die geïnteresseerd is in een baan bij deze organisatie, is welkom om zich aan te melden.

Pameijer hoopt met een Meet, Greet & Eat op 30 juni (16.00 tot 19.00 uur) op locatie Ellemare in Rotterdam veel belangstellenden te trekken. Daar kun je op informele wijze kennismaken met toekomstige collega’s, cliënten en alvast een kijkje nemen op een woonlocatie. Ze vragen of je je CV wilt meenemen.

Geen brief of cv
Dat laatste is juist iets waar ’s Heeren Loo niet meer naar vraagt. Zij plaatsen geen vacatures meer voor medewerkers 'in het primair proces' en vinden het belangrijker om de mens zelf te spreken, 'want mensen zijn meer dan hun cv'. De zorgorganisatie wil iemand graag eerst leren kennen, zodat samen kan worden gekeken waar iemand het best tot z’n recht komt. Zelfs een motivatiebrief sturen hoeft niet. Wie bij ’s Heeren Loo als begeleider wil gaan werken, kan rechtstreeks contact opnemen met een recruiter, bijvoorbeeld door een appje te sturen. Makkelijker kan het bijna niet.

Bij Gemiva wilden ze graag kennismaken met potentiële nieuwe medewerkers via zogeheten bitterballenbanenborrels op verschillende plekken in Zuid-Holland. Op diverse data in juni konden mensen vrijblijvend binnenlopen voor een gesprek onder het genot van een hapje en een drankje.

Speeddates
Zorgorganisatie Syndion, onder meer actief in de regio’s Drechtsteden, Alblasserwaard, Rivierengebied en Land van Heusden en Altena, houdt al een tijdje speeddates met kandidaten die geïnteresseerd zijn in een baan bij deze zorgaanbieder. Naar eigen zeggen heeft dat het afgelopen jaar 50 nieuwe collega’s opgeleverd. In de maand juni werden speeddates in Dordrecht georganiseerd.  |

Zelf een goed idee? De redactie van Klik deelt graag jullie creatieve manieren om collega’s te werven, inzenden kan via redactie@klik.org of reageer hieronder.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!