Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De Zijlen gaat zij-instromers certificaatgericht opleiden

12 april 2023 Redactie Klik Geen reacties

In tijden van personeelskrapte proberen zorgorganisaties op allerlei manieren medewerkers te werven. Maar ja, een lange omscholing, daar zitten veel potentiële kandidaten niet op te wachten. Bij De Zijlen gaan ze vanaf 9 mei starten met een verkorte leerroute, waarbij kandidaten in 15 tot 25 weken opgeleid worden tot een bekwaam begeleider in de gehandicaptenzorg.

Kandidaten die hieraan meedoen behalen – afhankelijk van hun vooropleiding – een of meerdere landelijk erkende certificaten – en hebben na afloop gegarandeerd een baan bij De Zijlen.

De Groningse gehandicaptenzorgorganisatie richt zich vooral op mensen die een opleiding in de zorg, welzijn, sport of onderwijs hebben gedaan en die in de gehandicaptenzorg willen komen werken. Normaal gesproken moet je dan een volledige opleiding volgen, maar met dit systeem van certificaten gaat dit veel sneller.

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft zeven opleidingen (minimaal mbo-3-niveau) geselecteerd waarvan kandidaten in aanmerking komen voor de verkorte leerroute met certificaten. De Zijlen heeft met ROC’s in de omgeving afspraken gemaakt over de lessen, die één dagdeel in de week beslaan; de rest van de contracturen wordt gewerkt op een vooraf gekozen locatie van De Zijlen. De potentiële medewerkers worden opgeleid tot begeleider of persoonlijk begeleider.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!