Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De vlogs van Siebe laten zien hoe leuk de zorg kan zijn

11 april 2018 Door de redactie Geen reacties

De verstandelijk gehandicaptenzorg zoekt personeel, maar kampt niet altijd met een positief imago. Daar weet begeleider Siebe van den Boogaard wel raad mee. Hij is gaan vloggen over zijn baan om anderen te laten zien hoe leuk het is.

Siebe werkt bij Ons Tweede Thuis als gehandicaptenbegeleider bij woning Sluis-Zicht in Nes aan de Amstel. In zijn vlogs laat hij zien wat hij zoal op een dag doet met de cliënten. Gitaar spelen, samen op de duofiets een tochtje maken, koken en ’s avonds tv kijken. Siebe heeft plezier in zijn werk en dat is te zien.

In een interview met NH Nieuws geeft Siebe aan dat veel van zijn vrienden denken dat hij de hele dag in een wit gewaad hygiënische, steriele dingen doet en dat hij omringd wordt door oude vrouwen, terwijl hij juist in een jong team werkt. Het stoffige imago dat de zorg omhult, besloot Siebe een jaar geleden aan te gaan pakken met zijn vlogs.

Op de filmpjes wordt goed gereageerd. “Binnen een week hadden we 10.000 views”, zegt hij. En er is inmiddels ook iemand bij Ons Tweede Thuis aan het werk gegaan door Siebes filmpjes. “Het werkt blijkbaar”, zegt hij.

Bekijk een vlog van Siebe
.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!