Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De oude dag van begeleiders in de gehandicaptenzorg

6 maart 2014 Door de redactie Geen reacties

Je bent nog lang geen 65. Je pensionering ligt nog een heel eind vóór je. Bovendien lijkt op het ogenblik alles wel op losse schroeven te staan door de economische crisis. Wat zou je je druk maken over later? Weet jij hoe hoog of laag jouw inkomen is na je 67ste? Kan je straks je hypotheek nog betalen en leuke reizen maken? Hoeveel minder heb je straks te besteden dan nu? Lees je het pensioenoverzicht dat je elk jaar krijgt, en snap je het ook?

Geen uitzondering
Eén troost: als je dat allemaal niet weet ben je geen uitzondering. De meeste mensen beginnen zich pas na hun 45ste af te vragen hoe het met hun pensioen is gesteld. En dan nog is het een hele kunst om je over je weerzin voor ingewikkelde berekeningen heen te zetten, en te begrijpen wat je pensioenfonds je probeert uit te leggen. Namelijk hoeveel geld ze later aan jou gaan overmaken.
Eén ding staat vast: als werknemer in de verstandelijk gehandicaptenzorg krijg je naast je Aow zeker een pensioen, want je bent verplicht deelnemer aan een van de grootste pensioenfondsen in het land.

Welk pensioen krijg ik straks?
In de nieuwe Klik staat een uitgebreid artikel over de pensioenen van mensen die in de verstandelijk gehandicaptenzorg werken. Met vragen als:

  • Waarom ben ik verplicht mee te doen aan 'onze' pensioenregeling
  • Wat voor pensioen krijg ik als werker in de verstandelijk gehandicaptenzorg?
  • Is mijn pensioen waardevast?
  • Kan mijn fonds mijn pensioen garanderen?
  • Wat betekent het voor mijn pensioen dat ik van plan ben flink oud te worden?
  • Wat gebeurt er met mijn pensioen bij ontslag?
  • Hoe snap ik mijn eigen pensioenvooruitzichten?

Lees de antwoorden in het artikel Een mooie oude dag?

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!