Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De Lichtenvoorde houdt Roze loper

6 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

De Lichtenvoorde is koploper in de zorg voor mensen met een beperking op het gebied van beleid rond seksualiteit, seksueel misbruik en Lhbt (lesbisch, homo-, bi-, en transgender). Dat is de conclusie van kwaliteitsorganisatie Kiwa na een audit met de Roze loper tolerantiescan.

De Lichtenvoorde kreeg de Roze loper al in 2013, als eerste organisatie in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Onlangs werd een vervolg audit gehouden bij de Lichtenvoorde, een onderzoek naar de diversiteit en tolerantie ten aanzien van seksuele diversiteit bij cliënten en medewerkers. Kiwa, een onafhankelijke organisatie die de certificering verzorgt, heeft interviews afgenomen bij een cliënt en medewerker, management en gedragskundige.

Open cultuur
Volgens het rapport over de audit ziet de Lichtenvoorde seksualiteit als een belangrijk en actueel thema en is er veel aandacht voor een open cultuur. Men staat open voor iedereen. De Lichtenvooorde voldoet daarom ruim aan alle normen van de Roze Loper. De Lichtenvoorde is trots op het resultaat.

Lees meer over de Rode loper op www.rozezorg.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!