Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

De Belevenis voor ernstig meervoudig gehandicapten onderzoekt vaste locatie

10 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

De Belevenis, een reizend pretpark voor mensen met ernstige verstandelijke beperkingen, onderzoekt een permanente Belevenis in Nederland. "Een van de mogelijkheden is Arnhem, maar dat is nog niet zeker," aldus Catelijne van der Meer van de stichting De Belevenis.

De Belevenis staat tot en met 30 oktober op het terrein van zorginstelling Siza. Bestuursvoorzitter Rob Hoogma van Siza zei onlangs in de Gelderlander dat het de bedoeling is dat de Belevenis een blijvende plek bij Siza krijgt op het terrein van 's Koonings Jaght, het centrum voor mensen met een verstandelijke handicap aan de Koningsweg.

Van der Meer reageert hierop: "We hebben vanaf 2009 tot nu door het land gereisd. Arnhem is inderdaad de laatste reizende Belevenis. We zijn op dit moment aan het onderzoeken of we een permanente Belevenis kunnen realiseren. De gesprekken en onderzoeken naar de haalbaarheid zijn in volle gang. In de tussentijd hopen we nog kleine Belevenisjes te organiseren bij zorginstellingen zelf. We staan dan circa 1 week bij een instelling."

De planning van deze kleinschalige Belevenissen is nog niet rond, via de website van de Belevenis volgt daarover de komende periode meer informatie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!