Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Datinghulp voor lhbti-jongeren met verstandelijke beperking

13 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Er is een bijlage verschenen bij het boekje Eerste Hulp Bij Dating. Deze is bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking die lesbisch, homo, bi, transgender of intersekse (lhbti) zijn.

Ook nu is het boekje gemaakt door studenten van de Fontys Hogeschool Pedagogiek. Twee jaar geleden vernieuwden zij een eerdere versie van Eerste Hulp Bij Dating samen met de auteurs van de oorspronkelijke versie, Dilana Schaafsma (docente aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek) en Joke Stoffelen (PhD Gouverneur Kremers Centrum – Maastricht University).

De bijlage geeft jongeren met een verstandelijke beperking tips hoe ze anderen kunnen vertellen dat ze lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse zijn. Ook wordt uitgelegd wat elke term inhoudt. En dat de letters lhbti staan voor iedereen die onder deze noemer valt. Daarnaast biedt de bijlage tips hoe ze anderen lhbti’ers kunnen ontmoeten.

Download de LHBTI-bijlage op de website van Eerste Hulp Bij Dating. Deze site hoort bij het onderdeel Health Promotion van Healthy Athletes, een evenement dat plaatsvindt tijdens de Special Olympics  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!