Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

DateNight helpt lvb-jongeren bij het leggen van contact

13 september 2016 Door de redactie Geen reacties

In het Gelderse Doetinchem vindt op zaterdag 15 oktober de eerste DateNight plaats voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Het is een initiatief van vier professionals uit de zorg, die willen bekijken of de DateNight een goede manier is om contacten te leggen. Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking is het vaak lastig om in het reguliere uitgaanscircuit een partner te vinden. Monique Winters, Patricia Winters, Bas Makkink en Charlotte de Jong, die DateNight hebben bedacht, hopen deze groep een handje te kunnen helpen.

Er is die avond plek voor zo’n veertig deelnemers. Als de opzet succesvol is, willen de begeleiders vaker een DateNight organiseren. Jongeren uit de regio Doetinchem die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen zich (eventueel met hulp van hun begeleider) aanmelden via het formulier op de website http://datenightdoetinchem.nl/.

De initiatiefnemers stellen zelf de uiteindelijke deelnemerslijst samen. Ze vinden een goede mix van verschillende kandidaten belangrijk vinden. De jongeren ontmoeten elkaar 15 oktober op de eerste verdieping van Stadscafé Simons in Doetinchem.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!