Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Dankzij ‘Soep op de Stoep’ weer verbinding met cliënten

29 maart 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij de Inloop in Coevorden, een inloophuis voor mensen met een psychiatrische beperking, komen normaal gesproken dagelijks zo’n dertig mensen eten. Zo ontsnappen ze even aan de eenzaamheid.  Nu dat vanwege de lockdown niet kan, brengen medewerkers al een jaar lang drie keer in de week soep naar cliënten toe.

Onder het motto ‘Soep op de Stoep’ gaan medewerkers van Cosis, waar de Inloop onder valt, drie keer per week bij bezoekers langs de deuren. “Het zijn bezoekers waarvan wij inschatten dat ze zo nu en dan even het verhaal kwijt moeten kunnen en waarvan het goed is om even te checken hoe de vlag erbij hangt”, aldus begeleider Manon Smith.

Cosis doet het inmiddels niet meer alleen, want ook maatschappelijk werk van de gemeente is aangesloten, evenals wooncorporatie Domesta. “Een prachtige manier van samenwerken. Het is een goede manier om een vinger aan de pols te houden. Je kunt bezoekers even herinneren aan een afspraak die ze hebben of even checken hoe het gaat met de gezondheid”, aldus Manon op de website van Cosis.

Het brengen van de soep is voor veel cliënten vaak het enige contact met de buitenwereld, want een groot deel van hen heeft amper een eigen netwerk.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!