Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Daglichtwekker brengt cliënt in zijn ritme terug

15 september 2021 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Dichterbij deelt het verhaal over Marcel die in de winter ’s ochtends zijn bed moeilijker uitkwam en daardoor zijn structuur in de dag kwijt was. Een wake-up light bleek in zijn geval een prima oplossing.

Ze vonden het maar vreemd, de begeleiders van Marcel. Hij had altijd plezier op de dagbesteding, waar hij vaak schildert, maar in de winter ging het vaak mis. Dan kwam hij zijn bed maar niet uit, was niet op tijd wakker. En daardoor liep zijn hele dag anders. Vond hij zijn dagbesteding niet leuk meer?

Daar bleek het niet aan te liggen. Marcel werd in de winter gewoon later wakker omdat het dan buiten langer donker is ’s ochtends. Een wekker of horloge was niets voor Marcel, dus werd naar een ander alternatief gezocht. Bij de uitleenservice van Dichterbij haalden ze een wake-up light, een daglichtwekker. Die wekt je met licht, alsof de zon in je kamer opkomt. Sindsdien is Marcel ook in de winter op tijd wakker en loopt zijn dag weer zoals die voor hem hoort te zijn. Hij is zo blij met deze wekker dat hij er zelf eentje heeft aangeschaft.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!