Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Dagbestedingsplek voor cliënten Amarant bij ROC Tilburg

22 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Bij de locatie Wandelboslaan van ROC Tilburg is een lokaal ingericht als ontmoetingsplek voor ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking en studenten. De cliënten krijgen er dagbesteding.

De naam van deze dagbestedingsplek is Lokaal 013. Het initiatief komt voort uit de pilot die ROC Tilburg en zorgorganisatie Amarant in november 2021 zijn gestart. Hierin werken studenten en cliënten samen. De studenten ondersteunen de ouderen bij dagbesteding, terwijl de cliënten de leerlingen weer helpen door bijvoorbeeld deel te nemen aan praktijklessen.

Lokaal 013 wordt ook gebruikt om examenopdrachten uit te voeren als een student geen stageplek kan vinden. En binnenkort starten nieuwe initiatieven: op dinsdagen gaat een cliënt helpen bij de gymles en in juni begint ook een serviceteam van Amarant met het serveren van koffie en thee aan docenten.

De samenwerking tussen ROC Tilburg en Amarant is 21 juni officieel bekrachtigd met het ondertekenen van een overeenkomst. Om te laten zien hoe dit voor beide organisaties voelt, werden in Lokaal 013 twee linten symbolisch aan elkaar geknoopt.

Lees op de website van Amarant hoe de studenten Daniek en Helen het werken met de cliënten ervaren.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!