Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Dagbesteding in Roc

17 september 2015 Ronny Vink Geen reacties

Het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch heeft als enige regionaal opleidingscentrum (Roc) sinds vorig jaar een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, ‘Kroon,’ in huis.

Dagelijks leren studenten van de opleidingen Sociaal maatschappelijke studies van het Koning Willem I College, de cliënten van Kroon en de docenten van elkaar. Het is vrij uniek dat op een roc een dergelijke leeromgeving is. De professionele ondersteuning van de cliënten wordt gedaan door begeleiders van Cello.

Mooie bijdrage
De cliënten leveren door hun manier van doen en zijn een mooie bijdrage aan het onderwijsproces en aan de vorming van de studenten. De cliënten genieten van de positieve aandacht van de studenten en de studenten zijn een ervaring rijker. Sinds de invoering van dagbesteding Kroon is het aantal studenten dat kiest voor een opleiding in de gehandicaptenzorg gestegen. Regelmatig komen andere roc’s en instellingen een bezoek brengen. De reacties zijn altijd positief en de bezoekers zijn zeer enthousiast, aldus het Koning Willem 1 College in een persbericht.

Meer informatie bij e.vangenugten@kw1.nl of bij wvanveelen@cello-zorg.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!