Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Dagbesteding floreert in Eibergens gemeenschapshuis

23 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Twee dagbestedingsgroepen van Estinea zijn sinds begin dit jaar ondergebracht De Huve. De mensen met een verstandelijke beperking delen het gebouw met een muziekschool en een basisschool. Na een half jaar ervaring wordt steeds duidelijker welke meerwaarde deze krachtenbundeling heeft voor iedereen.

Zalencentrum De Huve vervult in Eibergen een sociale functie. Het is een ontmoetingsplek. "Mensen vliegen in en uit, als bijen in een korf,"vertelt Geert van der Veer, beheerder van De Huve. Regiomanager Rianne Dunnewold van Estinea vult aan: "Juist daarom zijn wij blij met De Huve als nieuwe dagebestedingslocatie. Deze dorpse ontmoetingsplek biedt veel kansen om mensen met een verstandelijke beperking gewoon te laten meedoen in de samenleving."

Koekjes bakken

De afgelopen maanden zijn de deelnemers van het dagcentrum gestart met werkzaamheden in het gebouw. Van der Veer: 'Een van de cliënten brengt alle lege flessen naar de glascontainer en Fleur Beijer (zie foto) schenkt op dinsdagochtend koffie en thee voor de bezoekers van de koffie inn. Dat gaat geweldig en iedereen geniet ervan." Rianne Dunnewold voegt toe: "Ook de leerlingen van de basisschool en cliënten hebben elkaar gevonden. Steeds vaker spelen ze samen een spelletje, en doen ze over en weer van alles voor elkaar. Zo bakken de cliënten wel eens koekjes voor de kinderen en de kinderen zorgen ieder jaargetijde voor passende raamversiering in de ruimten van de dagbesteding."

Gezamenlijke toekomst
Alle partijen zien de samenwerking als een groeiproces. Geert van der Veer: "Ogen en oren open houden, een keer iets uitproberen en kijken wat er gebeurt. De begeleiding vanuit Estinea is goed en we staan allemaal open voor overleg. Ik heb volop vertrouwen in onze gezamenlijke toekomst." Rianne Dunnewold concludeert: "Dankzij deze mooie samenwerking kunnen mensen met een verstandelijke beperking laten zien wat hun waarde is, en helpen zij de samenleving van Eibergen sterker maken."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!