Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Crowdfunding voor jubileumboek outsider art atelier Herenplaats

2 november 2016 Door de redactie Geen reacties

Galerie Atelier Herenplaats, het allereerste atelier voor kunstenaars met een beperking in Rotterdam, bestaat 25 jaar. Om dit jubileum tastbaar te maken in de vorm van een boek, is een crowdfundingsactie gestart.

Het boek moet een hommage worden aan de kunstenaars en beschrijft het verleden, heden en de toekomst van Outsider Art. In totaal is er 25.000 euro nodig voor de drukkosten. Het boek wordt een levendige geschiedenis van 25 jaar kunst maken, lief en leed, hachelijke en vrolijke avonturen, afwijzing en erkenning. Geen droge catalogus, maar doordrenkt van liefde voor Outsider Art.

Walking Art Gallery
Op dit moment is ruim 70 procent van het benodigde bedrag binnen. De actie loopt nog tot 11 november. Om extra aandacht voor het jubileumboek te vragen is dinsdagmiddag 1 november een Walking Art Gallery gehouden. De kunstenaars liepen met vlaggen en schilderijen van het atelier naar het Centraal Station in Rotterdam. Daar vormden zij twee uur lang een openluchtexpo, met hun eigen creaties.

Wie wil bijdragen aan de realisatie van dit jubileumboek, kan kijken op de website van
Voordekunst. Daar staat hoe je een donatie kunt doen en wat je er eventueel voor terugkrijgt. Mocht het project niet slagen, dan krijg je je geld gewoon terug.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!