Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Crowdfunding voor afstudeerproject A Mother’s Child

9 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

Naomi Voet studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en is druk bezig met haar afstudeerproject. Zij maakt een korte, geanimeerde fictiefilm die de bureaucratische rompslomp zichtbaar maakt waar een ouder van een zorgintensief kind mee te maken heeft. En ze heeft daarvoor nog wat financiële ondersteuning nodig. Wie helpt?

In de animatiefilm A Mother’s Child laat Naomi Voet zien hoe mantelzorgers kunnen worstelen met hun taak. Het oneindige bellen met overheidsinstanties, het jaar in jaar uit bewijzen dat je kind nog steeds niet kan werken – terwijl het dat nooit zal kunnen – is soms om moedeloos van te worden. Naomi vindt dat hier veel meer aandacht voor moet komen.

Veel mensen realiseren zich niet hoe het is om zo’n zorgintensief kind te hebben, dat blijft vaak verborgen binnen de vier muren van een huis. Je wilt de beste zorg voor je kind, maar in de realiteit ben je continu bezig het bestaansrecht van je kind te verdedigen. De korte geanimeerde fictiefilm Mother's Child gooit dit in de openheid.

Ervaringsdeskundig
Regisseur Naomi maakt de animatiefilm met een crew van acht mensen, deels ervaringsdeskundig als mantelzorger. Zelf groeide Naomi ook op met een broertje dat 24/7 zorg nodig heeft. Tijdens het werken op een dagbesteding hoorde ze veel verhalen van met name moeders over het onbegrip en negeergedrag vanuit overheidsinstanties. Naomi ziet deze mantelzorgers als de helden van de maatschappij en wil ze met deze film een podium geven.

Het project kost echter wel geld, en omdat het om een afstudeerproject gaat, komt ze niet in aanmerking voor subsidie. Daarom is ze een crowdfunding gestart. Wil je haar helpen, doneer dan via de inzamelingsactie op Voor de Kunst.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!