Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Crowdfundactie voor vijf korte films over ‘De wereld van Puck’

12 juni 2018 Door de redactie Geen reacties

Met de documentaire ‘De wereld van Puck’ gaf vader Gert-Jan de Vries een confronterend inkijkje in het reilen en zeilen van zijn gezin, met de ernstig meervoudig beperkte dochter Puck als middelpunt. Nu wil hij een vervolg maken, ‘om de zorg voor deze groep weerloze mensen nog veel beter te krijgen’. Gert-Jan is een doneeractie gestart om vijf korte films te kunnen bekostigen.

‘De wereld van Puck’ is het resultaat van 20 jaar filmen; vanaf het moment dat moeder Diana zwanger van haar is, tot Pucks twintigste verjaardag. Omdat Puck zelf niet praten kan, interviewen de familieleden (naast de ouders en Puck zijn er ook nog de zonen Jop en Flip) elkaar. Zo wordt duidelijk hoe het eraan toegaat in het gezin, wat de leuke en de minder leuke kanten zijn van het leven met Puck. Met de zorg die altijd doorgaat, ook als Puck naar een woongroep verhuist. De zorg wordt niet minder, maar wel anders.

De documentaire die op 3 juli 2017 werd uitgezonden op NPO2 heeft volgens Gert-Jan veel overweldigende reacties opgeleverd. “Personeel en andere professionals hebben nu een beter beeld wat de impact is op een gezin met een gehandicapt kind. Er is meer begrip ontstaan”, schrijft hij op
whydonate.nl. “Maar het moet nog veel beter en dat kan, want ik heb nog veel meer verhalen te vertellen. Zoals een verhaal over logeren, maar ook over het verkrijgen van hulpmiddelen, over fysiotherapie, alternatieve geneeswijze, vervoer, thuiszorg, overheden, het personeelsverloop, etc. Verhalen die opnieuw zullen bijdragen aan de verbetering van de zorg voor deze kwetsbare groep in onze samenleving. Zij kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom moeten wij dat doen. En daarom probeer ik nu geld bij elkaar te krijgen om deze films te realiseren.”

Gert-Jan probeert 14.000 euro bij elkaar te krijgen voor de vijf korte films. “Er is geld nodig voor montage, voor de productie, voor extra opnamen, voor het geluid, voor de muziekrechten, voor de distributie, etc. Ik wil deze extra films belangeloos aanbieden aan alle zorginstellingen, want daar is al zo weinig geld, en natuurlijk aan iedereen die het maar wil zien”, zegt hij op de donatiewebsite.

Wie mee wil helpen een vervolg te maken op de documentaire kan nog
doneren tot en met 1 juli.

Ook op de website
www.dewereldvanpuck.nl wordt toegelicht waarom de vijf korte films er moeten komen.  |

Klik besteedde vorig jaar aandacht aan
‘De wereld van Puck’. Deze docu is nog altijd terug te kijken op 2Doc.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!