Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Coronatesten uitgelegd in beeld

18 augustus 2020 Door de redactie Geen reacties

Om mensen met een beperking uit te leggen wat het coronavirus is en wat er gebeurt als ze worden getest, is er een online uitleg van Steffie ontwikkeld en zijn er speciale publicaties van de Engelstalige ‘Books beyond words’ gelanceerd. De hulpmiddelen bevatten eenvoudige uitleg (in beeld) en helpen om mensen voor te bereiden op een coronatest.

Steffie vertelt in een animatie slide-video over het coronavirus en dat iedereen extra voorzichtig is, omdat het om een nieuwe ziekte gaat. Er wordt ingegaan op besmettingsrisico (hoesten, niezen en via de handen) en de aanpassingen in de maatschappij. Daarnaast is er een animatiefilmpje over het testen en een weekplanner, bedoeld voor mensen in quarantaine of waarvan werk of dagbesteding buiten de deur is weggevallen. Bekijk de website op https://corona.steffie.nl/nl/.

Op de Engelstalige website ‘Books beyond words’ zijn verschillende boeken gratis in te zien, waarin het coronatesten op locatie en thuis wordt uitgelegd door middel van tekeningen. Achterin staan tips over het herkennen van de symptomen en de tekst die je mogelijk als begeleider bij de tekeningen kunt vertellen. Naast de uitgaven over de coronatesten zijn er ook andere corona-onderwerpen uitgewerkt, waaronder: Beating the Virus en Let’s talk about… when someone is ill or dies from coronavirus, zie https://booksbeyondwords.co.uk/coping-with-coronavirus/.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!