Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Corona check-app beschikbaar voor iedereen

22 april 2020 Door de redactie Geen reacties

Het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam heeft de Corona Check-app beschikbaar gemaakt voor iedereen. De app is bedoeld voor mensen met klachten die kunnen wijzen op besmetting met het COVID-19-virus. De richtlijn voor het testen van medewerkers in de gehandicaptenzorg is overigens licht gewijzigd.

De app is eenvoudig in gebruik. Je kunt invullen hoeveel je hoest, hoe het met je reuk- en smaakvermogen gesteld is, of je kortademig bent en wat je lichaamstemperatuur is. Die gegevens worden beoordeeld door arts. Binnen 48 uur krijg je antwoord en als de noodzaak er is, wordt al binnen 24 uur contact met je opgenomen.

Aanmelden voor gebruik van de Corona Check-app kan via de website van het OLVG.

Herziene richtlijn
De richtlijn Inzet en testbeleid medewerkers gehandicaptenzorg is licht gewijzigd. De belangrijkste wijziging is deze: medewerkers moeten minimaal 24 uur lang symptomen van het coronavirus hebben gehad, voordat ze getest worden.

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft samen met de Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (NVAVG) gesignaleerd dat GGD’s soms tegenstrijdige adviezen geven over wat medewerkers moeten doen bij een positieve test. Daarom hebben de organisaties die vraag voorgelegd aan het RIVM. Dit instituut adviseert het volgende:

  • een medewerker blijft thuis tot hij 24 uur klachtenvrij is. Dat betekent vrij van de symptomen die de aanleiding waren voor de test. Dit geldt in principe ook voor milde symptomen.


Mocht er onduidelijkheid zijn, bijvoorbeeld omdat een medewerker ook hooikoorts heeft of altijd hoestklachten heeft, dan kun je de bedrijfsarts raadplegen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!