Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cordaan werkt aan betere zorg

17 januari 2011 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Cordaan in Amsterdam is zich volgens de inspectie voor de gezondheidszorg bewust van de risico's op onverantwoorde zorg, en is voortvarend aan de slag om de kwaliteit de verbeteren.

Naar aanleiding van meldingen van Cordaan zelf en de maatschappelijke onrust die daardoor is ontstaan, heeft de inspectie vorig jaar onderzoek gedaan bij Cordaan. In totaal zijn 13 toezichtbezoeken gebracht. Na de bezoeken heeft Cordaan de inspectie laten weten al maatregelen te nemen vooruitlopend op een definitief plan van aanpak. Cordaan gaat het methodisch werken en de zorg-, behandel- of leefplannen verbeteren en de protocollen uniformeren, neemt ook maatregelen om de leefbaarheid van de locaties te verbeteren en betrekt hierbij de visie en wensen van de cliënten.

De rapporten over Cordaan, waarin de inspectie punten van zorg en ter verbetering opnoemt, zijn te vinden op www.igz.nl. De Werf, dat al eerder de belangstelling van de inspectie genoot, maakt goede vorderingen in het terugdringen van risico's.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!