Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cordaan Thuiszorg knapt financieel op

1 september 2010 Door de redactie Geen reacties

Cordaan Thuiszorg, het voormalige Amsterdam Thuiszorg, is uit de financiële problemen, volgens het verslag over het eerste half jaar van 2010. In 2008 fuseerde het toenmalige Amsterdam Thuiszorg met Cordaan (onder meer verstandelijk gehandicaptenzorg) waarmee het van faillissement werd gered. De 3.500 medewerkers hielden hun baan, de zorg voor 30.000 Amsterdammers kon doorgaan.

Cordaan Thuiszorg heeft een schuld van 12 miljoen euro. In 2009 leed de afdeling nog 3,8 miljoen euro verlies, het eerste half jaar van 2010 laat een positief resultaat zien van een half miljoen euro.

Karel Verwey van de Raad van bestuur: “Het positieve resultaat is te danken aan de medewerkers van Cordaan Thuiszorg. De bestuurlijke fusie met Cordaan in 2008 maakte het mogelijk fors op de overhead te bezuinigen. Daarnaast zijn de meeste teams van Cordaan Thuiszorg inmiddels gehuisvest op locaties van Cordaan. Dit leverde een forse besparing aan huisvestingskosten op. Voor de verlieslijdende alarmopvolging hebben we een structurele oplossing gevonden.”

Het is de bedoeling dat Cordaan en Cordaan Thuiszorg per 1 januari 2011 juridisch fuseren. Dan zal Cordaan de schuld van Cordaan Thuiszorg voor zijn rekening nemen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!