Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Contactsites voor mensen met een verstandelijk beperking

4 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

Recent zijn er weer een paar nieuwe initiatieven gestart om mensen met een verstandelijke beperking te helpen aan meer contacten, vriendschap of een relatie. Stichting Philia is begin dit jaar gestart met het in contact brengen van mensen met een lichamelijke, visuele en (licht) verstandelijke beperking. Daarnaast zijn twee zorgmedewerkers een relatiebureau gestart, Contact op maat.

Stichting Philia is een idee van de mensen achter G-date en Datingassistent.nl. Oprichter Vincent van Munster vertelde eerder in Klik over het koppelen van mensen en gaf tips voor begeleiders. Omdat hij daarbij merkte dat onder de leden van deze datingsites veel eenzaamheid is, en mensen het financieel niet altijd op kunnen brengen om lid te blijven, is Philia opgericht. Daarmee organiseren ze laagdrempelige activiteiten zoals een mannenpraatgroep en creatieve workshops. De stichting houdt kantoor in een pand van zorgorganisatie Mee in Hoofddorp.

Twee medewerkers die al jaren in de zorg werken, viel het op dat het voor mensen met een (lichamelijke of verstandelijke) beperking erg moeilijk is om een vriendschap of relatie aan te gaan. Met hun relatiebureau Contact op maat, willen ze mensen helpen aan contacten door persoonlijke aandacht en datebegeleiding. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Overzicht datingsites
Er zijn inmiddels diverse andere bestaande relatiesites voor mensen met een beperking, bekijk dit handig datingoverzicht van Blik op media.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!