Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Conferentie over de kracht van muziek voor mensen met een verstandelijke beperking

19 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

Al ruim tien jaar geeft United by Music getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden. Hoogste tijd voor een conferentie, vindt de organisatie. Want die is best nieuwsgierig wat er beter kan en hoe het concept verder ontwikkeld kan worden.

United by Music ontstond tijdens een personeelsfeestje van Asvz, waar de Amerikaanse blueszanger Candye Kane iemand op het podium uitnodigde om mee te zingen. Dat was Danitsa van Son, een dame met een verstandelijke beperking, die er de sterren van de hemel zong. Het sloeg enorm aan, waarna organisator Joris van Wijngaarden United by Music oprichtte.

Workshops
Beleidsmakers, zorgprofessionals, onderzoekers, aanstormend muziektalent en andere nieuwsgierigen zijn welkom op de eerste conferentie van United by Music. Ze krijgen er antwoord op vragen als: ‘Wat levert het nou op voor de artiesten?’, ‘Waarom werkt het concept zo goed bij deze doelgroep?’. En er is tijd om na te denken hoe het concept aansprekend en van deze tijd blijft. Dat gebeurt via presentaties en workshops.

Gratis toegang
De conferentie vindt plaats in Het Energiehuis, Noordendijk 148 te Dordrecht op woensdag 15 november van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht.    |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!